Det ska du inte köpa till ditt barn: "Inte värt"

Livet som småbarnsförälder kan gå hand i hand med en ansträngd ekonomi. Nu avslöjar sparekonomen Frida Bratt hur man enkelt sparar pengar genom att strypa några onödiga utgifter. Läs mer om vilka utgifter här!

Sparekonomen Frida Bratt avslöjar familjens onödigaste utgifter.

Som förälder är det vanligt oroa sig över sin ekonomi. Speciellt svårt kan det vara när man har ett snabbt växande barn som ständigt behöver nya kläder och prylar. 

Allt för föräldrar har pratat med sparekonomen Frida Bratt, som ger sina bästa spartips för barnfamiljer som vill lägga undan pengar. 

MISSA INTE: Enkla knepen – så gör du billig mat varierad och god för hela familjen

Stora utgifter för barnfamiljen 

Det är inte första gången som Frida Bratt delar med sig av sin kunskap för Allt för föräldrar. I augusti 2024 berättade hon bland annat hur man som förälder hittar billiga kläder till sina barn.

Enligt henne handlar det bland annat om att hålla utkik i second hand-butiker.

– Just bakluckeloppisar är vanligt förekommande så här i slutet av sommaren och i början av hösten, och där är just barnkläder de vanligaste försäljningsobjekten, sa hon då till Allt för föräldrar. 

Bakluckeloppisar är vanliga i början av hösten, berättar Frida Bratt.

Sparekonomen: "Inte värt att köpa"

Men vilka köp ska man egentligen prioritera om man har en begränsad ekonomi?

Jo, enligt Bratt är klädesplagg till små barn den onödigaste pengatjuven. Anledningen till detta är att de snabbt växer ur kläderna.

Ska man prioritera sina utgifter tycker hon därför att föräldrar ska köpa barnkläder second hand, medan prylar som måste vara i gott skick av säkerhetsskäl kan vara värt att lägga lite pengar på.

– När barnen är riktigt små pratar vi några få månader, eller ännu kortare, som barnet kan ha sina bodys och småbyxor. Det är inte värt att köpa nytt. Det gäller även när barnen blir äldre och får nya behov; cyklar, sparkcyklar, studsmatta kan köpas begagnat. Tumma dock aldrig på säkerheten när det gäller sådant som just studsmatta, bilbarnsstol eller annat, säger Bratt.

LÄS MER:

Så köper du billiga höstkläder till barnen – sparexpertens bästa tips 

Det ska du aldrig göra när du sparar pengar till ditt barn

Powered by Labrador CMS