Så uppdaterar du barnens höstgarderob utan att spräcka budgeten

Så köper du billiga höstkläder till barnen – sparexpertens bästa tips 

I samband med höstens ankomst är det oftast en hel del plagg som behöver införskaffas till barnen så de kan vara ute och njuta av årstiden med rätt kläder. Men hur uppdaterar man barnens garderob utan att det kostar skjortan? Allt för föräldrar har pratat med sparexperten Madelen Larsson som driver Instagram-kontot Miljonmålet, som ger sina bästa tips på hur man handlar hållbart utan att spräcka budgeten. 

När skolorna börjar dra igång, hösten närmar sig och temperaturen sjunker, börjar det bli dags att uppdatera barnens garderober med varma och praktiska plagg. Ofta är det flera, ganska dyra plagg som behöver inhandlas, något som kan svida en del i plånboken. 

Hur ska man egentligen tänka när man ska uppdatera barnens garderob med hållbara kläder som inte bara skyddar mot kylan, utan också är snälla mot plånboken? Att hitta rätt balans mellan kvalitet, pris och hållbarhet kan kännas som en utmaning, men med rätt förhållningssätt kan du komma undan utan att känna att du spenderat en förmögenhet på barnens nya kläder. 

Så uppdaterar du barnens garderob billigt

Allt för föräldrar kontaktade sparexperten Madelen Larsson, som driver det populära Instagram-kontot ”Miljonmålet”, för att ta del avMadelen Larsson hennes bästa tips på hur du som förälder kan komma undan lite billigare nu när det är dags att uppdatera barnens kläder. 

Madelen Larsson inspirerar sina följare att leva mer ekonomiskt och hållbart!

– Ett supertips är att alltid ligga steget före, det är för sent för årets höst just nu. Men ta för vana att alltid göra det, då kan du köpa kläder till 50-70% rabatt när det reas ut vid en annan tid på året eller har god tid på dig att hitta second hand, berättar Madelen. 

När en säsong är över, kan man alltså börja tänka på året efter direkt. Nu när sommaren är över, kan man alltså redan nu införskaffa sig sommarkläder till nästa år – till superbra pris! 

– Min önskan är att det blir mer normaliserat att välja second hand i första hand. Det är både bra för miljön och ekonomin, något vi alla tjänar på. Sälj också de plagg som är för små för att få igen lite pengar som du sedan använder till nya klädinköp. För fullständiga guider finns min bok Miljonmålet där jag skriver mer om hur man utformar en billig livsstil.

För att få fler spartips, följ Miljonmålet på Instagram

MISSA INTE: 

Då kommer barnbidraget 2024: Alla datum

Hur länge får man vabba?

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn

Powered by Labrador CMS